marți , decembrie 5 2023

Osteodensitometrie Brasov

Cine are nevoie de osteodensitometrie Brasov?

In momentul in care discutam despre osteodensitometrie Brasov, ne referim la o investigatie paraclinica. Mai exact, este vorba despre acea investigatie prin care se va pune diagnosticul de osteoporoza. Despre aceasta procedura puteti afla mai multe detalii in randurile care urmeaza.

Procedura de osteodensitometrie Brasov

Procedura de osteodensitometrie DEXA este cea mai moderna si utilizeaza razele X de densitati diferite care strabat osul. Aceste raze vor permite aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase.

Acest tip de investigatie este deosebit de importanta deparece poate descoperi precoce osteoporoza. Daca va recomanda medicul sa urmati o asemenea procedura, nu trebuie sa va fie teama. Nu este o procedura dureroasa, si poate fie fectuata la mai multe nivele. Cel mai frecvent se efectueaza osteodensitometria la nivelul soldului.

Exista si alte zone asupra carora este efectuata aceasta procedura. De exemplu coloana vertebrala lombara sau antebratul sunt astfel de zone.

Osteodensitometrie BrasovDe asemenea, foarte important de mentionat este faptul ca procedura de osteodensitometrie Brasov este recomandata femeilor imediat dupa instalarea menopauzei. Apoi, cat de des sau cat de rar vor urma aceasta procedura, le va spune medicul specialist.

Barbatii pot opta pentru o astfel de procedura?

Si barbatii pot beneficia de o procedura de osteodensitometrie Brasov. Cel mai probabil vi se pare ciudat ca barbatii sa aiba parte de aceasta investigatie, mai ales dupa cele discutate anterior.

Ei bine, acest lucru nu ar trebui sa va surprinda sub nici o forma. Si stiti de ce? Pentru ca osteoporoza poate sa afecteze si barbatii, nu doar femeile. Ba chiar mai mult, barbatii care fumeaza sau cei cu boli cronice au mari sanse sa sufere ulterior de osteoporoza. Cat de frecventa va fi aceasta procedura pentru ei, va stabili de asemenea medicul specialist.

Atat femeile cat si barbatii care urmeaza sa fie supusi unei asemenea proceduri, trebuie sa stie un lucru. Mai exact, nu trebuie sa se pregateasca special pentru aceasta investigatie. Daca pentru tot felul de alte proceduri, sunt necesare anumite pregatiri, aici nu este cazul.

Pentru a va indruma spre o clinica medicala in vederea efectuarii unei asemenea proceduri, adresati-va medicului.

Verifica si

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

De ce trebuie sa merg la un cabinet stomatologic Brasov? Persoanele care pun pret pe …

Close