marți , decembrie 5 2023

Ginecologie Brasov

Ar trebui sa mearga femeile la menopauza la cabinetul de ginecologie Brasov?

Multe femei aflate la menopauza se intreaba daca ar trebui sa viziteze cabinetul de ginegologie Brasov. Adesea, simptomele menopauzei le ingrijoreaza. Alte femei pur si simplu doresc sa discute cu ginecologul si sa afle mai multe informatii despre menopauza. Vom discuta si noi in randurile urmatoare tot despre acest subiect.

De ce merg femeile la menopauza la cabinetul de ginecologie Brasov?

Inainte de toate, sa vedem ce este mai exact menopauza. Apoi, vom discuta si despre simtpomele asociate menopauzei dar si despre alte subiecte.

Menopauza este un proces biologic natural in care ciclul menstrual se opreste. Ovarele functioneaza mai putin si nu mai elibereaza oua. Acest lucru duce la scaderea nivelurilor de estrogen si progesteron din organism.

Conform studiilor, varsta medie pentru menopauza este de 52 de ani, in timp ce perimenopauza poate incepe cu 10 ani inainte. Cu toate acestea, unele femei au un istoric familial de menopauza precoce.

Ginecologie BrasovAltele sunt introduse in menopauza din punct de vedere medical. Femeile carora li se extirpa ovarele chirurgical sau care urmeaza tratamente pentru cancer pot experimenta menopauza precoce. Femeile care fumeaza in mod traditional sufera de menopauza cu doi ani mai devreme decat nefumatoarele.

Inainte de a realiza menstruatia s-a oprit, este posibil sa observati alte simptome asociate menopauzei si perimenopauzei. Aici amintim bufeurile, transpiratiile nocturne, dorinta sexuala scazuta, uscaciunea sau durerea vaginala, insomnii.

Alte simptome ar mai putea fi tulburarile urinare, pierderea parului, problemele de memorie sau modificarile emotionale.

Atunci cand au parte de astfel de simptome, femeile cu siguranta doresc sa viziteze un cabinet de ginecologie Brasov. Este chiar indicat acest lucru, tinand cont ca nivelurile scazute de estrogen si progesteron cresc riscul anumitor probleme de sanatate. Drept exemplu amintim bolile de inima, accidentul vascular cerebral sau osteoporoza.

De asemenea, mentionam faptul ca femeile ar trebui sa viziteze anual ginecologul pentru monitorizarea acestor afectiuni.

Concluzie

Ati putut vedea asadar de ce trebuie sa mearga la cabinetul de ginecologie Brasov femeile aflate la menopauza. In plus, medicul ginecolog le poate sfatui si despre cum sa-si imbunatateasca stilul de viata. Le poate recomanda si sfaturi legate de viata sexuala si nu numai.

Deci, vizita la ginecolog este foarte importanta pentru femei, chiar si daca au intrat la menopauza.

Verifica si

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

De ce trebuie sa merg la un cabinet stomatologic Brasov? Persoanele care pun pret pe …

Close