miercuri , decembrie 6 2023

Dezinfectant Instrumentar La Rece

Ce trebuie sa stim despre folosirea unui dezinfectant instrumentar la rece?

Este cunoscut faptul ca toate instrumentele chirurgicale sunt intotdeauna sterilizate inainte de fiecare utilizare, iar uneori se foloseste un dezinfectant instrumentar la rece.

Cu totii trebuie sa avem aceasta intrebare in minte: De ce se face fara gres cu atata atentie, aceasta procedura? Medicii isi sterilizeaza constant instrumentele inainte de a le folosi, chiar si in operatii minore, cum ar fi indepartarea chistului sebaceu, incizia si drenarea unei infectii localizate, indepartarea alunitelor etc.

Acest articol este special redactat pentru a va oferi informatii cu privire la intregul proces si rationamentul din spatele acestuia.

Dezinfectant instrumentar la rece: Importanta sterilizarii instrumentelor

In timpul fiecarei interventii chirurgicale, toate instrumentele chirurgicale folosite vin in contact cu tesuturile pacientului de pe organul operat.

Dezinfectant Instrumentar La ReceOrganele contin intotdeauna membrane mucoase pe captuseala lor interioara. Prin urmare, este de asteptat ca exista un anumit risc asociat cu aceste instrumente purtatoare de microbi patogeni. Si acesti microbi pot cauza potentiale infectii in acea zona operata.

Desi exista bariere gazda in corpul nostru, cu o lipsa de sterilizare si dezinfectie a fiecarui instrument chirurgical utilizat, exista un risc crescut de infectie. Utilizarea unui dezinfectant instrumentar la rece poate face diferenta in aceste conditii.

Metode pentru sterilizarea instrumentelor chirurgicale

Inainte sa va ganditi la utilizarea unui dezinfectant instrumentar la rece, trebuie sa stiti ca exista mai multe metode de sterilizare pentru aceste instrumente.

Este vorba despre curatare, dezinfectie si sterilizare. Curatarea implica indepartarea prafului, a murdariei sau a oricaror particule depuse pe instrumentul in cauza. Acest lucru reduce numarul de organisme care au decis la suprafata.

Dezinfectia este un proces implica indepartarea majoritatii organismelor patogene. Singura sa exceptie sunt sporii bacterieni care sunt produsi de ciuperci si bacterii.

In ceea ce priveste sterilizarea cu un astfel de dezinfectant, aceasta este o procedura care elimina toate microorganismele, cum ar fi virusii, bacteriile si sporii.

Cum se sterilizeaza instrumentele medicale?

Riscul de raspandire a infectiei decide alegerea instrumentului chirurgical care urmeaza sa fie sterilizat. Sterilizarea este necesara inainte de a utiliza orice dispozitiv medical critic care va intra in contact cu tesuturile sterile.

Este foarte recomandata sterilizarea instrumentelor care sunt implicate in zone precum tesuturile mucoase, tesuturile moi si oasele.

De exemplu, folosirea unui dezinfectant instrumentar la rece este necesara pentru lame de bisturiu, dalte osoase, freze chirurgicale, pense de extractie si detartrare parodontale.

Exista doua tipuri de procese de sterilizare

1. Autoclava

In aceasta metoda, instrumentele care ar trebui sa fie sterilizate sunt plasate intr-un vas care contine presiune ridicata.

Factorii necesari luati in considerare la autoclavare sunt: ​​timpul, temperatura si calitatea aburului. Exista cinci etape necesare pentru sterilizarea in acest fel:

  • Puneti articolul de sterilizat in vas si asigurati-va ca usa este bine incuiata.
  • Aerul este indepartat din camera de o pompa de vid.
  • Lasati temperatura sa creasca la un nivel suficient pentru formarea aburului
  • Astfel, aburul ucide toti microbii si bacteriile care s-au instalat pe instrumentele chirurgicale.
  • Dupa ce fluxul este eliberat, usa este deschisa si instrumentele sunt gata de utilizare.

2. Sterilizare la rece

In aceasta procedura, instrumentele sunt semi-critice sunt scufundate in substante chimice. Substantele utilizate in mod obisnuit in acest proces sunt glutaraldehida, acidul peracetic si solutiile pe baza de peroxid de hidrogen. Articolele de unica folosinta nu trebuie sterilizate in acest proces.

Sterilizarea la rece este metoda preferata in ceea ce priveste sterilizarea instrumentelor individuale. Dar este totusi recomandat pe scara larga ca unitatile medicale si stomatologice sa foloseasca alternativa mai calda, deoarece este mai eficienta decat metoda de sterilizare la rece.

De asemenea, metoda de sterilizare la rece are anumite probleme de siguranta, deoarece acest proces include substante potential daunatoare care pot provoca efecte adverse asupra pielii umane.

Verifica si

Pergola Brasov Lamella

Pergola Brasov Lamella

Este rentabil sa instalez o pergola Brasov Lamella? Pentru multi proprietari de case si de …

Close